Tort de mere si crema de zahar ars

de ancutaCH in Torturi, 4 Iun 2012 | 12706 vizualizari

 

Este un tort pentru pofticiosii indragostiti de CREMA DE ZAHAR ARS...eu de obicei o fac si cu mere pentru ca nu prea ma dau in vant dupa crema de zahar ars...si asa e combinatia perfecta pentru dulce si racoritor....dar cine e certat cu merele poate sa sara din pasul unul cu merele dar sa pastreze caramelul....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: ·
  • 8 - 10 mere
  • · 1 litru lapte dulce
  • · oua: 6 pt crema +6 pt pandispan
  • · zahar: 6 linguri (pt. crema) + 6 linguri (pt pandispan) +7 linguri pt caramel
  • · 6 linguri de faina pt pandispan
  • · esente de vanilie, rom
  • · coaja de portocala
  • · 50g unt
  • · frisca lichida si fructe pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si crema de zahar ars:

PASUL 1- se pregatesc si se coc merele

Se caramelizeaza 7 linguri de zahar in tava in care se coace tortul, intinzându-se caramelul si pe peretii tavei. Se curata merele de coaja si seminte  si se taie in jumatate. Se aseaza merele, in tava cu caramel, cu scobitura in sus, in care se pun cubulete de unt. Se presara peste mere cate o lingura de zahar si se da la cuptor pt circa 20 min (150-200C), pana cand sunt merele coapte.

PASUL 2- se pregateste crema de zahar ars

Se mixeaza galbenusurile (6) cu 6 linguri de zahar; cand zaharul e aproape topit se poate adauga treptat si laptele, esentele si albusurile batute spuma. Se toarna in tava peste merele coapte si se mai da la cuptor pt  cam 30-35min.

PASUL 3- pregatire pandispan

Se prepara un aluat din 6 albusuri batute spuma, in care se incorporeaza treptat galbenusurile, 6 linguri de zahar si 6 linguri de faina. Se adauga esente si mirodenii (coaja de lamaie/portocala) si se toarna in tava peste crema de zahar ars cand aceasta este bine coapta. Se mai da la cuptor inca 20-25 minute pana se coace si pandispanul.

PASUL 4 - asamblare tort

Dupa ce se raceste bine , se rastoarna tortul pe un platou si se imbraca cu frisca.

Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu l-am ornat cu fructe de sezon -capsuni si cirese.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti o tava mai inalta atunci taiati merele in sferturi sau chiar in felii mai grosute, peste care puneti pe alocuri cubulete de unt si presarti cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars